Kokkerellen

 Voor een ieder die mij kent die weet dat ik van koken en bakken houd. Het schiet er wat betreft tijd soms wat bij in, maar ook hier probeer ik verschillende recepten uit en bak ik altijd weer graag iets nieuws. Zo ging ik gisteren frambozen plukken oftewel bringebær. En daar heb ik een clafoutis van gemaakt. Nu hoort dat normaal met kersen, maar deze was ook heerlijk. 

Ook hebben we eland gegeten. Eerst een hamburger van eland en daarna eland gehakt door de lasagne heen. Het gehakt van eland heeft weinig vet, lijkt op tartaar maar is wat sterker van smaak. Was in ieder geval heerlijk! 

Het weer wisselt sterk. Zo is het één of twee dagen zonnig en zo regent of stormt het een hele dag. Afgelopen dinsdag was er de hele avond onweer. De bliksem ging eindeloos en ook het gedonder. De bui draaide helemaal om ons heen. Ook wordt het nu echt donker in de avond. In mijn beleving was het vanaf dat we aankwamen licht in de avond. Maar nu moeten we ‘s avonds echt het licht aan doen. Maar als het dan mooi weer is is de zonsondergang iedere keer weer prachtig. Zo veel mooie kleuren. Dat verveelt nooit.

Van de week zagen we een dier die we nog niet eerder hadden gezien. Grappig dat je dan gaat op zoek gaat op het internet, en dan ontdekt dat het vaak erg voor de hand ligt. 

Kun je het zien….. lukt het inzoomen, het was 18 cm lang en het is een…………….

Tijgerslak. Heerlijk voor de hand liggend, maar had het nog nooit eerder gezien. 

We zien wel weer veel elanden, zowel een moeder met kalf als een mannetje met een enorm gewei. Wat lastig te zien maar toch.

Ook hebben we al een paar keer in de schemer een dier zien rennen wat we nog niet kunnen herkennen. Het rent hard over de weg en heeft een bolle vacht, zwart en ongeveer op knie hoogte. Hopelijk gaan we die nog wat beter zien en eventueel vastleggen op foto.

Ha det! 

Reacties

  1. Mooi verhaal weer ,en dat onweer hebben wij gisteravond ook gehad , frambozen taart lekker , was dat beest geen varken? Of zijn die niet in Noorwegen ? Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk dat je aan de slag bent gegaan met Noorse baksels🍴die tijgerslak ziet er wel grappig uit, best groot ook....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi verhaal... Een Das misschien?.
    In Zweden (op de terugweg van jullie)
    Zagen we ook regelmatig Dassen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waarschijnlijk een ‘jerv’😁 Fijn dat het jullie zo goed bevalt! Tøff å prøve nye retter😃

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk om zo nu en dan iets van jullie te lezen. Mark en Annemiek zijn op terug weg via Zweden.Groet Albert.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Also ist es bei euch nicht so warm wie es bei uns war.Die Tierarten sind interessant. Liebe Grüße Marthilde

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Weer een mooi verhaal, fijn dat daar ook je kook en bak plezier met nieuwe dingen uit kan proberen gr mam

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk Irma, dat je bakt met allerlei streekgerechten! Ik had ook al gehoord dat het weer bij jullie sterk wisselend kan zijn! Als het dan ook regent is het gelijk koud!
    Succes nog met alles ddd er komende weken! De tijd vliegt….. gr Sjoerdtje

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Sweet memories Irma en Martin.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hjem

Wat vliegt de tijd

Eén jaar geleden