Fisk



 Fisk oftewel vis wat eten we hier zoal. Verse groenten  en vlees is duur in Noorwegen. Je ziet vooral veel diepvries groente en dat is prima. Sinds afgelopen week hebben we vis op voorraad. En wat hebben we daar al veel van gegeten. We hadden torsk dat is kabeljauw en daar heb ik zelf kibbeling van gemaakt. 


Met ovenfriet dus onze eigen Fish and chips. Heerlijk! En toen werd er een halibut oftewel heilbot gevangen van 62 kilo 1.72 m lang. Wat een ontzettende grote vis. 

Hiervan kregen we filet en ook de wangen. De wangen van een heilbot is een delicatesse hier. Dus ook dat heb ik gebakken en hebben we gegeten

Het vooral heel stevig van structuur net als draadjesvlees. Met roerbak groenten hadden we ook een heerlijke maaltijd. En dan vandaag hebben we roodbaarsfilet gegeten. In de oven 15 minuten op 120 graden met knoflook en ui HEERLIJK!

En in het begin van de week had ik al vissoep gemaakt. Helaas geen foto maar ook deze was heerlijk. Zo koken we iedere dag iets lekkers en weer iets anders. Maar dus ook nieuwe dingen. 

We krijgen steeds meer gasten, de eerste Nederlanders zijn geweest en na de eerste volgden er al snel meer. Iedere dag komen er meer campinggasten en dat is leuk en gezellig. We spreken heel wat talen en veel mensen vinden het erg fijn om in hun taal aangesproken te worden. Dus we doen ons best. Gisteren weer pizza’s geserveerd en de eerste ijsjes zijn ook verkocht. Mensen zijn erg tevreden en vermaken zich goed hier. Het weer is wisselend zoals het in Noorwegen is. Zo een dag regen en nu weer een paar dagen zon. 


Reacties

  1. Wat weer een leuk verhaal.Irma!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi familie ,weer een mooi verhaal en leuke foto,s , lekker eten en mooi dat het wat drukker wordt , liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk om allerlei nieuwe dingen uit te proberen, en wat fijn dat de gasten jullie kookkunsten ook kunnen waarderen. Mooi ook al die verschillende talen, zijn er al Groningers voorbij gekomen zodat jullie ook Grunnegers kunnen proat'n?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lekker bezig koken eten praten en de tijd vliegt voorbij en voorál genieten oké ook nog werken groetjes pap

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat fijn dat het zo goed met jullie gaat en het koken en bereiden van een geslaagde maaltijd is ook geen probleem leuk dat we zo mee kunnen kijken en lezen van jullie Noorse avontuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat weer leuk om te lezen! En wat goed dat je aan het experimenteren bent geslagen met het koken. Jou wel toevertrouwd 😀 lieve groet! 😘

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel leuk om Jullie blogs te lezen. Heel afwisselend. Fijn dat jullie het zo naar de zin hebben en dan dan kookvariatie is geweldig.
    Emke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fijn Dat jij je kook kunsten daar ook uit kan voeren , en ook nog zo heerlijk kunt genieten van de gasten die jullie ontvangen gr mam

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat lijkt me dat heerlijk Irma, al die soorten vis. Eten wat er op dat te krijgen is. Zo leuk om al je verhalen te lezen!🙂 je kunt wel een receptenboek maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hjem

Wat vliegt de tijd

Eén jaar geleden